Hill’s & Scale Dogs

Scale Dogs is een non-profitorganisatie opgericht in 1990. Haar missie is het vergroten en verbeteren van de mobiliteit, veiligheid en de zelfstandigheid van personen met een visuele beperking te vergroten door het kosteloos ter beschikking stellen van kwaliteitsvolle geleidehonden. Hill’s steunt Scale Dogs sinds 1993 door kwalitatieve voeding ter beschikking te stellen voor de geleidehonden.De reis van puppy tot pensioen

Scale Dogs is er voor de begeleiding van puppy tot pensioen. Pups starten niet direct met de opleiding, maar in het eerste levensjaar wordt wel een belangrijke basis gelegd voor een later leven als geleidehond. Als de hond bijna anderhalf jaar oud is, begint zijn geleidehondentraining, waarbij een instructeur hem leert hoe hij als geleidehond moet worden. De opleiding van de hond duurt gemiddeld zo'n 8 maanden. Tijdens deze training kunnen de instructeurs bepalen of de hond alle aanleg heeft om een geleidehond te worden. Als de hond niet de vereiste vaardigheden heeft om een geleidehond te worden, zullen ze een andere mogelijke carrière met een sociaal doel overwegen, zoals die van hulphond voor autisten.


Daarom wordt de hond vooral op een positieve manier opgeleid: met beloning en aanmoediging. Bij een succesvolle opleiding wordt er gekeken welke begunstig op de wachtlijst een goede match is bij de hond. Daarna helpt de instructeur bij het ‘inwerken’, zodat ze samen een team kunnen gaan vormen. Met 10 jaar kunnen de honden van een welverdiend pensioen genieten.


Maak kennis met Watson!

Watson is de naam van de puppy bij Scale Dogs wiens reis we volgen van A tot Z: van de eerste training tot omgaan met drukke momenten in de stad. Hill’s is sponsor van Watson, je kan ons dus echt als ‘peetvader’ zien! ;-) Volg ons op social media - en bekijk de video’s en verhalen van Watson!

> Instagram
> Facebook


Kwalitatieve voeding voor geleidehonden

Geleidehonden worden elke dag op de proef gesteld. Hiervoor hebben ze de juiste voeding nodig, om ze elke dag weer te ondersteunen. Hill’s doneert gratis voeding voor de pups tijdens de groeifase en opleiding, tot het moment dat ze bij een blind persoon in huis komen. De pups krijgen Science Plan Puppy Large Breed, of Adult (afhankelijk van de leeftijd). Ook kan er op advies van de dierenarts net andere voeding nodig zijn, zoals bijvoorbeeld Perfect Digestion.Scale Dogs zelf ondersteunen?

De aankoop, verzorging en opleiding van een geleidehond is een zware investering. Een geleidehond 'kost' ongeveer 43.500 euro. Scale Dogs vindt het belangrijk dat personen met een visuele beperking geen financiële bijdrage moeten leveren. Ze zijn sterk afhankelijk van donoren, sponsoren, bedrijven en verenigingen voor hun steun. Wil je zelf Scale Dogs steunen? Dat kan op verschillende manieren zoals doneren, een pleeggezin worden, vrijwilliger worden, een actie organiseren, of bijvoorbeeld een sponsoringproject.