Pet Cancer Awareness Month 2023 is voorbij, maar we nodigen je in 2024 graag uit om weer mee te doen.

Hill’s zet zich samen met Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn in om huisdieren in Nederland een eerlijke kans te geven in de strijd tegen kanker en jij kan daarbij helpen!
Volg ons op Social Media of schrijf je in voor de Hill's Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom de Pet Cancer Awareness campagne.

1 op de 4 honden

krijgt met de diagnose kanker te maken1.

1 op de 5 katten

krijgt met de diagnose kanker te maken1.

Kom in actie tegen kanker bij huisdieren

Kom samen met Hill’s en Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn in actie. Wat kan jij doen?

Maak een afspraak

Een vroege diagnose is van essentieel belang om de kans op een lang en gezond leven te vergroten. Maak nu een afspraak voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van je huisdier en moedig anderen aan om hetzelfde te doen.

Doneer

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn helpt om medische zorg voor huisdieren mogelijk te maken wanneer het baasje dit niet kan betalen. Met jouw donatie kunnen zij nog meer huisdieren een eerlijke kans geven in de strijd tegen kanker.

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

Hill’s zet zich samen met Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn in om huisdieren in Nederland een eerlijke kans te geven in de strijd tegen kanker. Voor gezinnen met een laag inkomen kan de dierenartsrekening een grote financiële zorg zijn. Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn helpt om medische zorg voor huisdieren mogelijk te maken wanneer het baasje dit niet kan betalen. Met hulp van donaties kunnen zij nog meer huisdieren een eerlijke kans geven in de strijd tegen kanker.
Hill's steunt Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn met een donatie en wij hopen dat veel mensen hetzelfde zullen doen. Pet Cancer Awareness Month 2023 is inmiddels afgelopen en we willen iedereen bedanken voor hun steun. Donateurs in de maand november 2023 hebben als dank een Pet Cancer Awareness lintje ontvangen. Alle donaties die zijn opgehaald zullen door de stichting worden gebruikt voor het helpen van dieren met kanker.


10 symptomen waar je op kunt letten

Je kunt aan de buitenkant niet zien of je huisdier aan kanker lijdt. Hiervoor zal de dierenarts altijd verder onderzoek moeten doen. Wel zijn er een aantal symptomen waar je op kunt letten die erop kunnen duiden dat er iets met de gezondheid van je dier aan de hand is:

1. Abnormale diktes (bulten of verdikkingen)6. Abnormale en vaak onaangename lichaamsgeur
2. Slecht helende of niet genezende wonden7. Kortademigheid, benauwdheid of hoesten
3. Vermagering zonder aanwijsbare oorzaak8. Blijvende of verergerde kreupelheid of stijfheid
4. Afname van de eetlust9. Moeite met urineren of ontlasting
5. Abnormale uitvloeiing uit een lichaamsopening10.Minder graag wandelen of verminderd uithoudingsvermogen

Twijfel je over de gezondheid van jouw huisdier? Raadpleeg een dierenarts
Wees alert op veranderingen in het gedrag en het lichaam van je huisdier en wacht niet te lang om contact op te nemen met een dierenarts wanneer je je zorgen maakt.

Ondersteunde voeding voor je hond

Een ernstige diagnose kan heel ingrijpend zijn. Lees hier meer over de juiste voedingsondersteuning en wat jij kunt doen om je huisdier te helpen.

Ondersteunde voeding voor je kat

Een ernstige diagnose kan heel ingrijpend zijn. Lees hier meer over de juiste voedingsondersteuning en wat jij kunt doen om je huisdier te helpen.

1Veterinary Cancer Society, 2023
2Keller, Early Detection of Cancer in Dogs and Cats, Animal Emergency & Referral Center of Minnesota