Zoals je misschien hebt gemerkt, ondervinden we problemen met de levering van sommige varianten van ons natvoer. Sinds het begin van de COVID-19 pandemie is het lastiger geworden om aan hoogwaardige grondstoffen te komen; tevens zien we een sterk verhoogde vraag naar ons natvoer, nu meer families een hond of kat aangeschaft hebben.
Mogelijk is daardoor het favoriete natvoer van je kat of hond op dit moment niet verkrijgbaar. We begrijpen hoe vervelend dit is.

We werken er hard aan om te zorgen dat het lievelingsvoer zo snel mogelijk weer te bestellen is.
In de tussentijd adviseren we je graag over alternatieve opties.

We helpen je graag

Er zijn verschillende manieren om je maatje gezond en gelukkig te houden terwijl wij zorgen dat het natvoer weer op de planken komt.

Probeer alternatief natvoer voor je kat

We hebben verschillende andere natvoeren die uitkomst kunnen bieden voor jouw huisdier.

Maak je eigen natvoer

Heeft je hond of kat moeite met brokken eten? Maak dan je eigen natvoer van brokken – met behoud van smaak en kwaliteit. Je ontdekt hoe het werkt in de video.

Ga voor brokken

Wist je dat brokken een uitstekend alternatief kunnen zijn? Je leest er alles over in ons blog.

Probeer alternatief natvoer voor je hond

We hebben verschillende andere natvoeren die uitkomst kunnen bieden voor jouw hond .


VRAGEN?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Onze voedingsconsulenten staan voor je klaar.

7 dingen die je nog niet wist over brokken

Als jouw natvoer op dit moment niet verkrijgbaar is, kunnen brokken een uitstekend alternatief zijn. Zelfs als je hond of kat moeite heeft met het eten van brokjes. Je maakt er namelijk in een handomdraai natvoer van. Zo is er voor ieder huisdier een geschikte optie. En wist je dat er nog veel meer te weten is over brokken?

1. Ook brokken hebben een hoge kwaliteit


Veel mensen denken dat je met brokken inlevert op kwaliteit. Niets is gelukkig minder waar. Zo werken we, ook voor onze brokken, alleen met de beste grondstoffen. En dat zie je terug in de hoge smakelijkheidsscores van onze producten. Bovendien zorgen we door de manier waarop we onze brokken produceren dat alle nuttige voedingsstoffen beschikbaar komen, zodat je maatje alles uit de voeding kan halen.

graph

2. Brokken zijn licht verteerbaar


Niet alleen natvoer is licht verteerbaar. Brokken zijn dat namelijk ook! De verteerbaarheid van voeding wordt onder andere bepaald door het type en de combinatie van ingrediënten. Maar wist je dat het productieproces het allerbelangrijkst is? Voor een lichte verteerbaarheid gebruiken we het extrusieproces. Dit houdt in dat we de grondstoffen onder hoge druk verhitten en mengen met water. Hoe trager het extrusieproces, hoe beter de verteerbaarheid. Zo weet je dus dat je goed zit met de brokken van Hill’s.

3. Het is net zo smakelijk als natvoer


Er zijn veel aannames dat dieren natvoer lekkerder vinden. Een van de aanwijzingen hiervoor is dat veel huisdieren natvoer sneller opeten. Maar wist je dat dat niets met smaak te maken heeft? Uit onderzoek blijkt namelijk dat natvoer altijd sneller gegeten wordt. Wat wel invloed heeft op de smaak, is de digest. Dit is een vleesextract met geconcentreerde smaken. Het meeste droogvoer wordt hiermee gecoat. De versheid van digest is van kritisch belang voor de smakelijkheid. Bij Hill’s maken we de digest voor onze honden- en kattenbrokken elke dag vers en van natuurlijke ingrediënten.

4. Kattenbrokken zijn uiterst geschikt voor katten die genoeg drinken en plassen


Bij katten wordt vaak natvoer aanbevolen, omdat dit doorgaans beter is voor de gezondheid van de blaas. Natvoer bevat immers meer water (ongeveer 75%) dan droogvoer (ongeveer 5-10%). Maar drinkt en plast je kat voldoende? Dan zijn kattenbrokjes een prima alternatief!

5. Hondenbrokken zijn beter voor het gebit van je hond


Brokken zijn harder en hebben daardoor een licht wrijvende werking op de tanden van je hond. En dat is gunstig voor de gezondheid van het gebit. Wil je nog een stap verder? Dan zijn er speciale grotere brokken, zoals Hill’s Science Plan Oral Care. Of vraag je dierenarts naar de producten van Hill's Vet Essentials Dental Health. De vezels in deze brokken hebben een speciale 'gelijnde' structuur waardoor de wrijving op de tanden nog groter is.

paws

6. Je kan brokken langer bewaren


Brokken kunnen langer bewaard worden dan geopend natvoer, dat maximaal 3 dagen goed blijft (en ook alleen als je de verpakking goed afsluit en in de koelkast bewaart). Goed om te weten: voor de langere houdbaarheid van brokken gebruiken we geen kunstmatige conserveringsmiddelen, maar natuurlijke antioxidanten. Alleen het beste voor jouw huisdier.

7. Brokken zijn goedkoper


Je zou het misschien niet direct denken, maar de kostprijs per dag van het geven van brokjes is veel lager dan die van blikvoer. Als je ‘m terugrekent, kom je op ongeveer een derde van de prijs. Dat is nog eens de moeite waard!

Benieuwd? Bekijk nu ons assortiment brokken

Zo maak je met brokken je eigen natvoer

Rijk van smaak, zo geregeld. Bekijk hieronder de video: